El Projecte

MuniApps és una iniciativa de la Diputació de Barcelona i Localret que té per objectiu facilitar el coneixement i la utilització de les aplicacions mòbils de caràcter municipal disponibles –inicialment– a la demarcació de Barcelona, amb la voluntat d’ampliar el recull a altres territoris que vulguin incorporar-se al projecte.

El catàleg mostra tant les apps promogudes directament pels ajuntaments com les desenvolupades per altres organitzacions o particulars, sempre que siguin d’abast local, responguin a un interès públic i tinguin el reconeixement de l’ajuntament o institució pública del territori on fan referència.

A banda de l’aspecte divulgatiu, el recull també vol ser un instrument al servei d’aquells ajuntaments o entitats que es plantegin el desenvolupament d’aplicacions, ja que hi trobaran referències que els poden orientar a l’hora de perfilar les característiques i les funcionalitats de la seva app.

Per facilitar la localització d’aplicacions, el catàleg compta amb diferents possibilitats de cerca i filtratge: textual, temàtica i per mapa.

MuniApps és un recull obert permanentment a noves incorporacions. Propostes i suggeriments de millora seran benvinguts a través del formulari de contacte.